PAYPAL használata – Paypal kezelőfelület leírása magyarul

Paypal használata

Ebben a leírásban a Paypal használatáról, a menükről és a kezelőfelületről írok.
A Paypal főoldalára lépve ( Kattints ide a főoldal megnyitásához ) a Paypal használatához vagy regisztrálnod kell a jobb felső sarokban található “Sign Up” gombra kattintva, vagy ha már regisztrált felhasználó vagy a belépéshez fent gépeld be az email címed és a jelszavad és klikkelj a “Log in” gombra.

Belépés után ezt a képet kell látnod:

Paypal használata
Paypal használata

A felső sorban a menü:

 • My account -> Overwiew Ez a fő képernyő, amit bejelentkezés után látsz. Itt láthatod az egyenlegedet ( Paypal balance ), valamint a számlatörténtet (My recent activity ). A felső sorban a “Welcome” felirat alatti sorban a Status: Unverified. Ez azt jelenti, hogy a Paypal számlád nem ellenőrzött. Így alacsonyabbak is a tranzakciós limitjeid. Küldési limit/év:126.000Ft, Kifizetési limit/hónap: 21.000Ft, Kifizetési limit/év:252.000Ft, Fogadási limit/év: 630.200Ft. Ha a paypal használata során ennél nagyobb limitekre van szükséged,csatold bank- vagy hitelkártyád a paypal számládhoz. Erről leírás itt: Paypal regisztráció
  • My Account -> Top up A Paypal használata során szükséged lesz az egyenleged feltöltésére, azt itt teheted meg. Itt írják le a banki adatokat, ahova át kell utalnod a feltöltésre szánt pénzt. A “Transfer ID” -nál látható karaktersort feltétlen írd majd be a megjegyzés rovatba az utalás során, mert ez alapján azonosít be téged a Paypal.
  • My Account -> Whithdraw Itt kezdeményezheted a pénzed visszautalását a bankszámládra. “Whitdraw funds to your bank account” linkre kattintva add meg a banki adataidat. Bank name(Bank neve), Account number(számlaszámod), Re-enter Account number(számlaszámod még egyszer). Majd ellenőrizd, hogy pontos-e minden, mert ha nem sikerül a kiutalás a Paypal számládról, akkor a pénz visszakerül a Paypal egyenlegedre, de levonnak 1500Ft-ot. Majd a következő oldalon add meg az összeget és “Continue”
  • My Account -> History Itt a Paypal használatának számlatörténetét nézheted meg. Lehet szürni tól-ig, vagy mai napot, ezt a hetet, múlt hetet stb. megnézni.
  • My account -> Resolution center Itt jelentheted be, ha problémád lépett fel a Paypal használata alatt. Pl. Nem kaptad meg a megrendelt terméke, megkaptad, de nem azt amit akartál, illetéktelen pénzlevonás stb. Mindegyik esetben a bejelentéshez a “Transaction ID” -ra lesz szükség.
  • My Account -> Profile Itt lehet hozzáadni vagy szerkeszteni E-mail címet, Bankszámlát, Hitelkártyát és címet.
 • Send Money Itt lehet egy másik Paypal személynek vagy cégnek pénzt küldeni. Megkell adni a címzett Paypal email címét, az összeget, a pénznemet valamint azt , hogy miért küldöd a pénz. Ha termékért vagy szolgáltatásért küldöd, akkor a “I’m paying for goods or services” -t válaszd, ha egy magánszemélynek pl. családtagnak küldöd, akkor a “I’m sending money to family or friends” -t válaszd!
 • Request money Ezt akkor használd, ha pénzt kérsz egy termékedért vagy szolgáltatásodért. Itt lehet számlát is kiállítani. Magánemberként erre nem nagyon lesz szükséged a paypal használata során.

Figyelem! Már van lehetőséged pénzed kivenni Mastercard bankkártyára is a Paypal számláról!
Erről leírást itt találsz: Payoneer Paypal