Neteller utalás számlák között – Neteller leírás magyarul

Utalások kezdeményezése

A NETELLER oldalán belépve kétféle tranzakciót indíthatsz: utalhatsz pénzt más NETELLER felhasználóknak ( vagy olyannak is akinek még nincs ), illetve utalhatsz interntes kereskedőknek, szerencsejáték oldalnak. Az ehhez kapcsolódó menüpontok előhívásához kattints a menüsoron a Money out gombra ,ahol fentről a 2. lehetőséget kell kiválasztani ( Send money for free with Money Transfer )
Itt két lehetőség közül választhatsz:

 • “Money Transfer” vagy ha épp ingyenes a pénzküldés “Send Money for free with Money Transfer” (utalás magánszemélynek, függetlenül attól, hogy van-e NETELLER számlája, vagy nincs)
  Ha olyasvalakinek akarsz pénzt küldeni, akinek még nincs NETELLER számlája, ezt az opciót kell használnod, de akkor is , ha már van neki Neteller számlája.
  Ha a címzett nem NETELLER felhasználó, akkor ahhoz, hogy hozzáférjen a pénzéhez, az utalás elindítását követően 30 napon belül nyitnia kell egy NETELLER számlát. Ha ezt nem teszi meg, a pénzed visszaszáll a te számládra, és a tranzakció meghiúsul.Money Transfer esetében az utalás díja az összeg 1,9%-a, de legalább 1 dollár és legfeljebb 10 dollár. Néha, vannak promóciok, mikor nincs ilyen díj , de ezt fel is tüntetik. Ha a küldő és a fogadó fél számlájának pénzneme eltérő, akkor 2,5%-os konverziós díj merül fel – Ha a tranzakció pénzneme ugyanaz, mint a küldő fél számlájának pénzneme, akkor a fogadó fizeti, de ha a küldő már eleve más pénznemben küldte a pénzt, mint amilyen a saját számlája, akkor a küldő fizeti. Ha a címzett már NETELLER felhasználó, akkor az utalás pár percen belül megtörténik, ha viszont még nincs NETELLER számlája, akkor amint számlát nyit.A maximális átutalható összeg függ attól, hogy van-e már NETELLER számlája a címzettnek, de számít az is, hogy Express vagy Extended számlával rendelkezik-e a küldő fél (Extendednél magasabb a korlát). Legjobb esetben, tehát ha a fogadó fél már rendelkezik NETELLER számlával, és a küldőnek Extended számlája van, a maximális utalható összeg 3750 EUR.Az utalásról a küldő és a fogadó fél egyaránt kap megerősítő e-mailt, amely tartalmazza a tranzakció azonosítóját is.A Money Transfer opció 180 országban elérhető (a listát itt tekintheted meg földrészenkénti bontásban). Az utalások 20 pénznem bármelyikében teljesíthetők, köztük forintban is.Az utalás indításához kattints a “Money out” linkre, ahol fentről a 2. lehetőséget kell kiválasztani ( Send money for free with Money Transfer ).

  A “Transfer money” linkre kattintva megadhatod a tranzakció adatait, a “Stop transfer”-rel pedig egy elindított, de még függőben lévő utalást törölhetsz. A tranzakció elindításához az alábbi mezőket kell kitölteni (a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező):

  – Your Neteller secure ID: a NETELLER számládhoz tartozó hat számjegyű biztonsági kód, amelyet regisztrációkor kaptál.
  – Recipient email address: a címzett e-mail címe. Ha a címzett már NETELLER felhasználó, akkor azt az e-mail címet kell itt megadnod, amellyel az illető a NETELLER számláját nyitotta. Ha a címzett még nem rendelkezik NETELLER számlával, akkor a későbbiekben ezzel a címmel kell majd regisztrálnia.
  – Transfer amount: az átutalni kívánt összeg.
  – Currency: pénznem
  – Personal message: egy legfeljebb 140 karakterből álló üzenetet is mellékelhetsz a tranzakcióhoz.

  Ha kész vagy, kattints a “Continue” gombra. A következő képernyőn ellenőrizheted az adatokat, és ha nem megfelelőek, az ‘”Edit” gombra kattintva szerkesztheted őket. Itt látható még az utalás díja is (“Transaction fee”), és a teljes összeg, amelyet majd leemelnek a számládról (“Total cost”). Ha minden stimmel, nyomd meg a “Continue” gombot és a tranzakció végrehajtódik.

 • A másik lehetőség, hogy egy online boltnak vagy szerencsejáték oldalnak küldöd el a befizetni kívánt összeget ( Deposit to another site ). Ehhez szükség lesz az adott weboldalon kapott tranzakciós kódra.