Neteller pénzkivétel

Pénz kivétele a NETELLER számlámról

A pénzed két féle módon tudod kikérni a NETELLER-ről: Banki átutalással, illetve csekkel. Általánosságban igaz, hogy mindenfajta pénzkivételhez Extended számlára van szükséged, tehát igazolnod kell a személyazonosságodat. Ennek mentét megtalálod a Számla verifikáció menüpontban.

Pénzkivétel banki átutalással

Ebben az esetben kiutalás előtt hozzá kell adnod egy bankszámlát a NETELLER számládhoz, és azt verifikálnod kell (azaz igazolnod kell, hogy a bankszámla a tied). Megjegyezzük, hogy bankszámláról történő BEFIZETÉSHEZ nem kérnek verifikációt. A bankszámla hozzáadásának és verifikálásához lépéseit lásd a “Bankszámla hozzáadás” menüpontban.

Bankszámlára kiutalás kezdeményezéséhez lépj be NETELLER fiókodba, kattints a menüsorban a “Money out” menüpontra, majd a “Whithdraw to my bank account” -ra. Ha még nem adtál és verifikáltál bankszámlaszámot, akkor először ez a lehetőség jelenik meg (” Add a bank account”). Ha megadtál bankszámlaszámot és azt el is fogadták, akkor “Withdraw now” gomb jelenik meg. Erre kattints a kifizetés megkezdéséhez! Ez a képernyő jelenik meg:

Neteller kifizetés
Neteller kifizetés

Itt írd be az összeget, amit ki akarsz kérni, majd “continue”, a következő képernyőn ellenőrizd, hogy az adatok helyesek-e (IBAN – nemzetközi bankszámlaszám, Swift kód, bank neve, bank címe szerinti város, bank címe szerint ország), az összeg megfelel-e, és ha igen, jelöld be az összeg alatti jelölőnégyzetet, amellyel elfogadod, hogy a NETELLER az összeget a fenti bankszámlára utalja. Az összeg megváltoztatásához kattints a “Change Amount” gombra, a tranzakció törléséhez a “Cancel”-re, az utalás jóváhagyásához pedig a “Confirm”-re. 3-5 munkanap elteltével várhatóan megérkezik a bankszámládra a pénz.

Pénzkivétel csekken

Csekkes kiutalás kezdeményezéséhez lépj be NETELLER fiókodba, kattints a fenti menüsorban a “Money Out” menüpontra, majd a “Withdraw to cheque”. Az összeget úgy add meg, hogy a 7,50 eurós (vagy annak megfelelő összegű) díj még levonásra kerül belőle! A “Make Withdrawal” gombot megnyomva ismét arra kér a rendszer, hogy ellenőrizd az adataidat és hagyd jóvá a tranzakciót. Az összeg megváltoztatásához kattints a “Change Amount” gombra, a tranzakció törléséhez a “Cancel”-re, az utalás jóváhagyásához pedig a “Confirm”-re.

24 órán belül csak egy csekkes kiutalást kezdeményezhetsz. A levél, amelyben a csekket postázzák, 21 napon belül érkezik meg.

Attól függően, hogy milyen pénznemű a NETELLER számlád, az alábbi díjak kerülnek levonásra az egyenlegedből a kiutalt összegen felül (tehát nem a kiutalt összegből vonják le a díjat):