Neteller gyakori kérdések

Neteller gyakori kérdések

Számlanyitás

Hogyan történik a számlanyitás?

Részletes útmutatónkat megtekintheted, ha a menüben a Neteller alatt a “Regisztráció” menüpontra kattintasz.

Regisztráció után nem kaptam e-mailt a NETELLER fiókom adataival, mit tegyek?

Látogass el a https://www.neteller.com címre, majd “sign in” bejelntkező képernyőn klikkelj a “forgot your password?” feliratra, add meg az e-mail címed, a keresztneved és a vezetékneved, majd kattints a “Continue” gombra. Ezután írd be a válaszod a biztonsági kérdésre, ismét nyomd meg a “Continue” gombot, és e-mailben megkapod az adataidat.

Bárki nyithat magának NETELLER számlát?

Nem, hiszen aki regisztrál, annak legalább 18 évesnek kell lennie.

Lehet egyszerre több NETELLER számlám is?

Nem, egyszerre csak egy. Ha valami oknál fogva zárolták a számládat (például inaktivitás miatt), inkább vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, ahelyett, hogy egy új számlát nyitnál ugyanazokkal az adatokkal.

Van-e jelentősége annak, hogy milyen e-mail címet adok meg regisztrációkor?

Annyi jelentősége van, hogy vannak olyan pókertermek és kaszinók, ahol csak akkor tudsz NETELLER-rel fizetni, illetve oda pénzt kikérni, ha a NETELLER-es e-mail címed és a teremben regisztrált e-mail címed megegyezik. Célszerű éppen ezért a pókeres/kaszinós dolgokra használt e-mail címedet megadni NETELLER számla nyitásakor.

Kapok valamilyen kamatot a NETELLER számlámon tartott összegre?

Nem, a NETELLER-es egyenleged nem kamatozik.

Milyen feltételnek kell megfelelnie a jelszavamnak regisztrációkor?

Az egyetlen feltétel, hogy legalább 5 karakter hosszúságú legyen.

Mi a teendő, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Ha elfelejtetted valamelyik azonosítódat vagy a jelszavadat, kattints a NETELLER főoldalán a “Forgot your password?” linkre. A megjelenő ablakban add meg az e-mail címedet (Email Address), a keresztnevedet (First Name), valamint a vezetéknevedet (Last Name). A Continue gombra kattintva egy olyan képernyő fogad, ahol a regisztrációkor kiválasztott biztonsági kérdésre kell megadnod a választ. A választ beírva és a Continue gombra kattintva a rendszer közli, hogy az Account ID-t és a Secure ID-t hamarosan megkapod e-mailben. Ha a jelszavadat is elfelejtetted, kattints az “online password reminder tool” linkre, majd add meg a regisztrált e-mail címedet. A jelszód hamarosan az e-mail fiókodban lesz.

Hogyan töröltethetem a NETELLER számlámat?

Hívd fel a +1 403 769 3644-es telefonszámot (egyesült államokbeli szám, a hívás díját te fizeted).
Számla pénzneme

Milyen pénznemet választhatok a számlámnak?

A választható pénznemek: magyar forint (HUF), euró (EUR), angol font (GBP), USA dollár (USD), kanadai dollár (CAD), ausztrál dollár (AUD), svéd korona (SEK), dán korona (DKK), norvég korona (NOK), észt korona (EEK), lengyel zloty (PLN), japán yen (JPY), indiai rúpia (INR), mexikói peso (MXN), bolgár leva (BGN), litván litas (LTL), lett lat (LVL), román lej (RON).

Milyen pénznemet célszerű választanom?

Ennek a kérdésnek azért van jelentősége, mivel ha nem ugyanabban a valutában kapsz/küldesz, illetve fizetsz be/veszel fel pénzt a NETELLER segítségével, mint amilyen a számlád pénzneme, minden alkalommal konverziós díjat kell fizetni.
Értelemszeruen attól függ a választásod, hogy jellemzően milyen pénznemben fogsz befizetni szerencsejáték oldalakra, illetve pénzt kikérni onnan, és attól, hogy milyen pénznemben veszel majd ki pénzt a NETELLER számládról. Ha például leginkább USD pénznemű termekben játszol, és EUR-os NETELLER számlát nyitsz, minden USD-s szerencsejáték-oldalra történő befizetéskor és onnan való pénzkivételkor 2,5%-os konverziós díjat kell fizetned. A konverziós díjakról részletesen a “Gyakori kérdések és válaszok” menüpontban a Tranzakciók részben olvashatsz.

Megváltoztathatom a számlám pénznemét?

Nem. Ha más pénznemu számlát szeretnél, a már meglévo számládat töröltetned kell, és nyitnod kell egy újat. Ez ügyben keresd a NETELLER ügyfélszolgálatát.
Számlatípusok

Mi az az Express Account és az Extended Account?

Regisztrációkor a számlád típusa automatikusan Express Account lesz. Ez egy “alap” számla, bizonyos korlátozásokkal, tehát érdemes Extended Accountra, azaz egy magasabb szintű – és így az említett korlátozásoktól mentes – számlára váltani. Ehhez gyakorlatilag a személyazonosságodat kell igazolni (lásd az erre vonatkozó részt itt a kérdések és válaszok között). Mindkét számlatípus ingyenes, továbbá mindkét számlatípussal küldhetsz pénzt szerencsejáték-oldalakra és más NETELLER felhasználóknak egyaránt.

Milyen előnyei vannak, ha Extended Accounttal rendelkezem?

 • Express Accounttal legfeljebb 2150 eurót fizethetsz be NETELLER számládra, ez a korlátozás az Extended Accountra nem érvényes
 • Express Accounttal legfeljebb 100 eurót fizethetsz be NETELLER számládra bankkártyán keresztül, ez a korlátozás az Extended Accountra nem érvényes
 • Kiveheted a pénzed a NETELLER számládról (Express Accounttal csak szerencsejáték-oldalra fizethetsz be)

Hogyan válthatok Extended Accountra?

Erről részletesen az “Regisztráció” és “Számla verifikáció” menüpontban olvashatsz.
Van Extendednél is magasabb szintű számla?
Ha még tovább szeretnéd növelni az utalási limiteket, bizonyos feltételek teljesítése esetén kiemelt (VIP) számlát kaphatsz. Erről bővebben a “Gyakori kérdések és válaszok” menüben az “Egyéb” menüpont alatt olvashatsz.
Verifikáció

Hogyan válthatok Extended Accountra?

Erről részletesen az “Regisztráció” és “Számla verifikáció” menüpontban olvashatsz.

Milyen dokumentumokat kell megküldenem a NETELLER részére?

Kétféle okmány fog kelleni: egyrészt egy személyazonosság azonosítására alkalmas dokumentum, másrészt egy lakcímigazoló irat. A két típusra vonatkozó követelmények az alábbiak:

Személyazonosító dokumentum esetében:

 • Elfogadott típusok: személyi igazolvány (mindkét oldala kell), útlevél, illetve jogosítvány (fényképes legyen).
 • Szkennelt vagy digitális fényképezőgéppel lefényképezett dokumentumok kellenek.
 • Az elfogadott fájlformátumok: .jpg, .jpeg, .pdf, .bmp és .gif.
 • Színes legyen a kép, a dokumentumnak mind a négy sarka látszódjon a képen, nagy felbontású legyen a kép, és ne legyenek rajta kitakart vagy elhomályosított részek.
 • Legyen rajta látható a dokumentum száma, a teljes neved, valamint a születési dátumod.
 • A személyazonosító dokumentumoknak érvényesnek kell lenniük, tehát ne küldj be lejárt útlevelet vagy személyit tartalmazó képet.
 • A dokumentumokon látható lakcímnek egyeznie kell a NETELLER számla nyitásakor megadott címmel.
 • Digitálisan kiállított dokumentumokat (pl. online bankszámlakivonat), valamint screenshot-okat (képernyőképeket) a NETELLER nem fogad el.

Lakcímigazoló dokumentum esetében:

 • Elfogadott típusok: közüzemi számla (vezetékes telefon, fűtés, víz, villany, kábel TV, Internet), bankszámlakivonat, vagy a bank által kiállított, a bankszámlád létezését igazoló papír (FONTOS, hogy ez az irat a bank fejléces papírjára legyen nyomtatva, valamint le legyen pecsételve és alá legyen írva – különben nem fogadják el).
 • Szkennelt vagy digitális fényképezogéppel lefényképezett dokumentumok kellenek.
 • Az elfogadott fájlformátumok: .jpg, .jpeg, .pdf, .bmp és .gif.
 • A dokumentumnak mind a négy sarka látszódjon a képen, nagy felbontású legyen a kép, és ne legyenek rajta kitakart vagy elhomályosított részek.
  Legyen rajta látható a teljes neved és a lakcímed.
 • A lakcímigazoló dokumentumnak 90 naposnál nem szabad régebbinek lennie.
 • A dokumentumokon látható lakcímnek egyeznie kell a NETELLER számla nyitásakor megadott címmel.
 • Digitálisan kiállított dokumentumokat (pl. online bankszámlakivonat), valamint screenshot-okat (képernyőképeket) a NETELLER nem fogad el.
 • Mobilszámlákat a NETELLER nem fogad el.

Zárolt számla

Miért zárolhatják a számlámat?

 • Express (tehát alap szintű) számlád van, és túllépted az egyszerre a számládon tartható összegre vonatkozó határértéket. A pénzmosás elkerülését célzó szabályok értelmében ugyanis a NETELLER korlátozza az összeget, amelyet egyidejűleg a számládon tarthatsz (bár ez már Express számla esetén is közel 15000 euró, szóval nem egy szigorú korlátozásról van szó).
 • Express számlád van, és megváltoztattad a személyes adataidat – ahhoz, hogy ezeket a változtatásokat elfogadhassa a NETELLER, ellenőrizniük kell az adatokat. (Éppen ezért, ha elküldöd a személyes adataidat igazoló dokumentumokat a NETELLER részére, akkor a zárolás feloldása mellett rögtön kérhetsz Extended státuszt is.)
 • Több sikertelen bankkártyás befizetésed volt, és biztonsági okokból zárolták a számládat.

Alig hoztam létre a számlámat, már zárolták is. Mi ennek az oka?

Emögött minden bizonnyal az van, hogy olyan számítógépről nyitottad meg NETELLER számládat, ahonnan már korábban nyitottak egyet. Ez esetben is vedd fel a kapcsolatot a NETELLER ügyfélszolgálatával, akik minden bizonnyal személyazonosító dokumentumokat fognak kérni.

Hogyan lehet feloldani a zárolást?

Hacsak nem követtél el valami olyasmit, ami a NETELLER felhasználási feltételeibe ütközik, a személyazonosságod igazolásával feloldható a zárolás. Ehhez keresd az ügyfélszolgálatot (javasoljuk a live chatet, mivel ott azonnal feloldják a számládat, míg ha e-mailt írsz, lehet, hogy sokáig kell várni a válaszra), akik személyazonosságod igazolására fognak kérni. A személyazonosság igazolásához néhány tanácsot az “Verifikáció” menüben találsz.

NETELLER számla feltöltése

Milyen díjai vannak az egyes feltöltési módoknak?

Bankkártyás feltöltés esetén az összeg 1,75%-a kerül levonásra (pontosabban a befizetett összegen FELÜL 1,75%-ot von le a kártyádról a NETELLER), banki átutalással történő befizetés esetében viszont nincs díj. Ez utóbbi esetben viszont a bankod át utalási díjat fog felszámolni.

Bankszámláról történő befizetéshez regisztrálnom kell külön a bankszámlámat a NETELLER oldalán?

Nem, ez csak a kiutalásokhoz szükséges.

Milyen bankszámlára kell utalni a banki átutalásokat?

Belföldi Átutalás
Az utalást vagy készpénzbefizetést erre a bankszámlára kell teljesíteni (de csak miután kitöltötted az utalást a NETELLER oldalán!!):

 • Bank neve: Erste Bank Hungary Nyrt.
 • Számlaszám: 11600006-00000000-33533650

Közlemény rovatba mindenképp írd be a 12 számjegyű NETELLER azonosítódat

Külföldi Átutalás
Az utalást az alábbi bankszámlára kell küldeni (de csak miután a NETELLER-re belépve regisztráltad a tranzakciót – erről bővebben az “Pénzbefizetés” menüpontban olvashatsz):

 • Bank neve: Barclays Bank
 • Bank címe: 1 Churchill Place, E14 5HP, London, Egyesült Királyság
 • Kedvezményezett: NETELLER UK Limited
 • Számlaszám: 53284422
 • Bank azonosító száma (Sort code): 20-36-47
 • IBAN (nemzetközi bankszámlaszám): GB56 BARC 2036 4753 2844 22
 • BIC kód: BARCGB22
 • Kedvezményezett címe: 2 Mount Pleasant, Cambridge, CB3 0RN, Egyesült Királyság

Bármilyen bankkártyával fel tudok tölteni pénzt NETELLER-re?

Igen, Mastercard és Visa-val. A magyar felhasználók tapasztalatai alapján a Visa Electron kártyák (tehát a “Deposit” menü “Debit Cards” pontjában megadott kártyaadatok) nem működnek a NETELLER-en, a Visa dombornyomott kártyák (amelyek adatait a “Credit Cards” pontban kell megadni) viszont igen.

Milyen gyakran fizethetek be bankkártyával?

Naponta négy bankkártyás befizetés engedélyezett.

Mennyi idő, amíg a befizetett pénz megérkezik a NETELLER számlámra?

A bankkártyás befizetések azonnal megjelennek a számládon, banki átutalás esetében erre 2-3 munkanapot várni kell.

Nem érkezett meg a NETELLER számlámra a banki átutalás, és az ígért 2-3 munkanap eltelt. Mi a teendő?

Lépj be NETELLER fiókodba, és kérd le az elmúlt időszak tranzakcióinak listáját. Ha a banki átutalás mellett “Pending” státusz szerepel, akkor a feldolgozás még folyamatban van. Ha további 1-2 munkanap elteltével sincs változás, keresd az ügyfélszolgálatot. Ha a banki átutalásos tranzakció mellett “Declined” (visszautasítva) státuszt látsz, vagy a tranzakció eltűnt a listából – közben a bankszámládról már leemelték az összeget -, akkor küldj egy bankszámlakivonatot az accountinquiries@neteller.com e-mail címre, amelyen látszik, hogy az összeget levonták a bankszámládról.

Bankkártyáról fizettem be a NETELLER számlámra, de az összeg nem jelent meg az egyenlegemen, pedig a bankszámlámról levonták a pénzt. Mitévő legyek?

Ugyanaz a teendő, mint az előző kérdésnél, azaz banki átutalás esetén.

Milyen feltöltési limitek (értékhatárok) vannak?

Ha Express számlád van (tehát ha még nem volt meg a verifikáció), akkor életed során összesen 100 eurót, vagy ennek megfelelo összeget tölthetsz fel bankkártyáról, az összes feltöltési módot egybevetve pedig 2150 euró a határ. Ezt úgy növelheted, ha Extended számlát igényelsz, ehhez igazolnod kell a személyazonosságodat.
A limiteket megtekintheted, ha a fenti menüsorban a “Deposit” menüpontra mész, majd ott az egyes befizetési módok melletti, zöld körben lévő kérdőjel fölé húzod az egeret. Vannak tranzakciónkénti minimum és maximum, napi (Daily), heti (Weekly) és havi (Monthly) limitek, amelyek összegei a számlád jellegétől függnek – ha Extended számlád van, többet utalhatsz.

Lehet törölni a Pending (folyamatban lévő) státuszú befizetéseket?

Nem, csak kifizetéseknél létezik ez az opció.
Utalások

Hogyan tudok utalni más NETELLER felhasználóknak?

A peer-to-peer (P2P), azaz más NETELLER felhasználóknak történő utalásokról bővebben az “Utalások” menüpontban, ide kattintva olvashatsz. Megjegyezzük, hogy peer-to-peer utaláshoz nem kell Extended számlával rendelkezned, tehát elég az Express is.

Milyen országok vannak tiltólistán a peer-to-peer utalások tekintetében?

Bulgária, Kína, Észtország, Izrael, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Vietnám, Törökország. Ez azt jelenti, hogy ezekben az országokban nem lehet peer-to-peer tranzakciót indítani, sem fogadni.

Milyen díjak merülnek fel, ha más NETELLER felhasználónak szeretnék pénzt küldeni?

Az effajta utalások a küldő számára díjmentesek, a tranzakció díját a fogadó fél fizeti, amennyiben az utalást elfogadta. A díj az utalt összeg 1,9%-a, de legalább 1 euró. Sokszor van akció mikor nincs ilyen díj. Ehhez jön még hozzá az esetleges konverziós díj, ha a két számla devizaneme eltérő.

Milyen díjak merülnek fel, ha szerencsejáték-oldalakra szeretnék befizetni?

Ezek az utalások díjmentesek, akár a NETELLER oldaláról, akár közvetlenül a szerencsejáték-oldalról kezdeményezed az utalást.

Mi a teendő, ha pénzt utaltam egy szerencsejáték-oldalra, de nem érkezett meg?

Mint általában, ilyen esetekben is fel kell venni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Mi a teendő, ha pénzt utaltam egy szerencsejáték-oldalról a NETELLER-re, de nem érkezett meg az összeg?

Vedd fel a kapcsolatot a szerencsejáték-oldallal, és kérd el tőlük a tranzakcióhoz tartozó NT kódot, amit ezután továbbíts a NETELLER ügyfélszolgálatának.

Lehetséges közvetlenül a NETELLER és más online fizetési módok (pl. Moneybookers, PayPal) között pénzt mozgatni?

Nem, a NETELLER nem kínál ilyen szolgáltatást.

Milyen átváltási árfolyamot használ a NETELLER a konverzió során?

A http://www.oanda.com/convert/classic oldalon található árfolyamot.

A PokerStars oldalán azt írják, hogy náluk nem használható a “NETELLER 1-Pay” fizetőeszköz, simán a “NETELLER” viszont igen. Ez mit jelent?

A PokerStars-on a NETELLER valóban használható – a NETELLER 1-Pay kínai felhasználók által igényelhető NETELLER számla, így ez minket magyarokat nem érint.
Pénzkivétel NETELLER-ről

Milyen feltételt kell teljesítenem, hogy kivehessem a pénzemet?

Mindenképpen Extended számlád kell, hogy legyen. A verifikációról és az Extended számla igényléséről az “Regisztráció” “Számla verifikáció” oldalon találsz információt.

Feltétlenül be kell fizetnem a NETELLER-re ahhoz, hogy ki tudjak majd venni onnan pénzt?

Nem, működik az is, ha szerencsejáték-oldalakról veszel ki pénzt a NETELLER számládra, és azt egyenesen kiveszed onnan (persze ez esetben is feltétel, hogy Extended számlával kell rendelkezned a pénzkivételhez).

És ahhoz be kell fizetnem a NETELLER-re hogy egy pókerteremből vagy kaszinóból a NETELLER számlámra kikérhessem a pénzemet?

Nem, ehhez sem szükséges előzetes befizetés.

Kérhetek úgy kifizetést NETELLER-re egy pókerteremből vagy kaszinóból, hogy előtte más módon fizettem be a terembe?

Ez az adott pókerteremtől/kaszinótól függ, a termek egy részénél csak ugyanazzal a módszerrel kérhetsz kifizetést, mint ahogy befizettél (vagy legalábbis az eredeti befizetés összegéig az eredeti befizetési móddal kell kifizetést kérni). Más termeknél megcsinálhatod viszont, hogy pl. Moneybookers-szel fizetsz be, és NETELLER-rel kéred ki a pénzt.

Milyen pénzkivételi lehetőségek közül választhatok?

 • Banki átutalás (A biztonság kedvéért fontos, hogy az átutalási megbízás kitöltésekor a közlemény rovatba írd be a 12-jegyu NETELLER számlaszámodat. Az utalás általában 2-3 munkanapon belül megérkezik a NETELLER-hez, errol e-mailben fognak értesíteni.)
 • Csekk (Postai úton kapod meg)

Hogyan kérhetek ki pénzt bankszámlára?

A részletes útmutatót elolvashatod az “Útmutató a regisztrációhoz és a használathoz” oldalon, ide kattintva.

Mennyi idő alatt ér oda a pénz a bankszámlámra?

Várhatóan 3-5 munkanapon belül.

Miért nem tudok USD alapú bankszámlát regisztrálni a NETELLER-nél?

Mivel a NETELLER nem szolgál ki egyesült államokbelieket, nem engedi USD alapú számlák regisztrálását sem.

Milyen pénznemben küldik el az ellenőrző összeget a bankszámlámra?

Abban a pénznemben, amelyikben a NETELLER számlád is van (függetlenül a bankszámlád pénznemétől). Ugyanebben a pénznemben kell a NETELLER honlapján is beírnod az utalás pontos összegét.

Hogyan deríthetem ki az ellenőrző utalás pontos összegét?

1) Ha van internetes bankolási lehetőséged, nézd meg a számlatörténetet. 2) Hívd fel vagy keresd fel személyesen a bankod, és kérdezd le a legutóbbi tranzakciókat. 3) Várd meg a nyomtatott, kipostázott bankszámlakivonatodat.

A NETELLER számlám eurós, a bankszámlám forintos, és sehol sem találom az utalás eurós összegét. Mi a teendő?

Ha eleve forintban érkezett az utalás, és a bankod ügyfélszolgálata sem tudja kideríteni az eurós összeget, keresd meg live chat-en (vagy e-mailben, de chaten a biztosabb) a NETELLER ügyfélszolgálatát, vázold fel a helyzetet, és el fogják fogadni a forintban is az összeget.

Mi történik, ha rosszul írom be az ellenőrző utalás összegét a honlapon?

Az első és második helytelen próbálkozásnál a rendszer figyelmeztet, a harmadiknál viszont zárolják a számládat.

Milyen feltétele van a csekkes kifizetésnek?

Annak, hogy csekken kérhess kifizetést, csak annyi a feltétele, hogy Extended számlával rendelkezz.

Mennyi idő alatt ér el hozzám egy csekk?

A NETELLER azt ígéri, hogy legfeljebb 21 nap alatt ér oda hozzád.

Milyen gyakran kérhetek csekkes kifizetést?

24 órán belül egyszer.

Díjak

Az alábbiakban összefoglaljuk a NETELLER számlád feltöltésekor, utalások indításakor, illetve pénzkivételkor felmerülő, valamint a konverziós és az egyéb díjakat (pl. számla vagy kártya nem használatakor felszámított díjak).

Általános díjak

 • Számlanyitás: ingyenes
 • Számlavezetés: ingyenes (14 hónap folyamatos inaktivitás után viszont éves díjat számítanak fel, lásd lejjebb)
 • Extended számla igénylése: díjmentes

Számlafeltöltés díjai

 • Bankszámlás feltöltés: ingyenes (a bankod felszámíthat átutalási díjat)
 • Bankkártyás feltöltés: a NETELLER 1,75%-os díjat számít fel, a bankod nem kér díjat
 • Feltöltés szerencsejáték-oldalról való kiutalással: ingyenes

Utalások díjai

 • Utalás szerencsejáték-oldalra: ingyenes
 • Utalás más NETELLER felhasználónak (peer-to-peer): ingyenes (a fogadó fél fizet érte)

Pénzfogadás díjai

 • Pénzfogadás szerencsejáték-oldalról: ingyenes
 • Pénzfogadás más NETELLER felhasználótól (peer-to-peer): a díj az összeg 1,9%-a, legalább 1 euró

Pénzkivétel díjai

 • Pénzkivétel bankszámlára : ingyenes (a bankod felszámíthat átutalási díjat)
 • Pénzkivétel csekken: 7,50 euró vagy ennek megfelelő összeg (lásd a táblázatot feljebb)

Konverziós díjak

Kétféle konverziós díj létezik:

 • 2,5%: akkor fizetendő, ha a NETELLER számlád pénznemétől eltérő devizában utalsz a NETELLER számládról, illetve kapsz pénzt a NETELLER számládra. A NETELLER a http://www.oanda.com/convert/classic oldalon található árfolyamokat használja átváltáskor.

Egyéb díjak

 • Számla inaktivitási díj: ha 14 hónapnál hosszabb ideig inaktív a számlád (azaz nem fizettél be NETELLER-re, nem kértél ki onnan pénzt, nem fizettél be szerencsejáték-oldalra, illetve nem kértél ki pénzt onnan), akkor „Inactive Administration Fee” címén évente egyszer egy 30 USD-nek megfelelo összeget emel le a számládról a NETELLER mindaddig, amíg az egyenleged le nem nullázódik, vagy tranzakciót nem kezdeményezel. Ez azt jelenti, hogy negatív egyenleged sohasem lesz.
 • “Investigation fee”: vizsgálati díj, amely akkor fizetendő, ha vizsgálatot kérsz olyan ügyben, amikor gyanítod, hogy illetéktelenek hozzáfértek a számládhoz.
 • Kártya megszüntetésének díja: NETELLER számlád pénznemétől függően egy 15 eurónak megfelelő összeg.

Konverziós díj

 • 2,5%: akkor fizetendő, ha a NETELLER számlád pénznemétől eltérő devizában utalsz a NETELLER számládról, illetve kapsz pénzt a NETELLER számládra.

VIP szint

Mik az előnyei annak, ha VIP státuszban vagyok?

 • Ingyenes pénzkivétel
 • 1,5%-os devizakonverziós díj a szokásos 2,5% helyett
 • Magasabb tranzakciós limitek
 • Különleges ajándékok és promóciók
 • Kiemelt ügyfélként nagyobb odafigyelésben részesülsz

Mik a feltételei annak, hogy VIP legyek a NETELLER-nél?

Ha egy 90 napos időszakban havonta legalább 6.000 USD-t fizetsz be szerencsejáték-oldalakra, automatikusan VIP státuszt kapsz. Ha ennek nem is felelsz meg, más feltételek teljesítésével is lehetőséged van elnyerni a státuszt. Ez ügyben érdeklődj a myvipstatus@neteller.com e-mail címen.

Mit kell tennem, hogy VIP maradhassak?

A VIP státuszt negyedévente vizsgálják felül, ami azt jelenti, hogy ha VIP lettél, legalább három hónapig az is maradsz. Ahhoz, hogy ezen az időn túl is VIP lehess, egy 90 napos időszakban legalább havi 3.000 USD-t kell befizetned szerencsejáték-oldalakra.
A NETELLER elérhetőségei

Milyen módokon vehetem fel a kapcsolatot a NETELLER-rel?

Ide kattintva megtekintheted a NETELLER elérhetőségeit: http://www.neteller.com/support/
A rendelkezésre álló csatornák:

 • Online Help: a gyakran ismételt kérdések között böngészhetsz angol nyelven.
 • Web/Email Support: a linkre kattintva megnyílik a NETELLER webes e-mail felülete.
 • Contact by Telephone: a megadott telefonszámon a NETELLER egy ügyfélszolgálati munkatársával beszélhetsz telefonon. A hívás nem díjmentes, ezért ha okvetlenül élőszóban szeretnél beszélni velük, célszerűbb chaten vagy e-mailben visszahívást kérni. (A visszahíváskor kérhetsz magyar nyelvű tolmácsot, aki végig a vonalban lesz.)
 • Customer Complaints: ha olyan panaszod van, amelyet az ügyfélszolgálat nem tudott kielégítően orvosolni, formális panaszt is tehetsz, e-mailben vagy postán.

Milyen e-mail címei vannak a NETELLER-nek?

Bizonyos esetekben nem elég a Live Chat (illetve van pár dolog, amiben nem tudnak segíteni), ilyenkor az alábbi e-mail címekre kell írnod:

 • accountinquiries@neteller.com: ide küldhetsz e-mailt, ha banki átutalást indítottál, de egy hét elteltével sem jelent meg az összeg a NETELLER számládon.
 • addresschange@neteller.com: erre a címre írj, ha: (i) Extended számlád van, és meg szeretnéd változtatni a lakhelyed szerinti országot, vagy (ii) Express számlád van, és megváltoztatnád a levelezési címed vagy az e-mail címed.
 • identity@neteller.com: ide kell küldened a verifikációhoz az igazoló dokumentumokat (a NETELLER-es e-mail címedről).
 • myvipstatus@neteller.com: itt érdeklődhetsz a VIP felhasználóvá válás feltételeiről (lásd feljebb).