Neteller -hez bankszámla hozzárendelésének leírása

« Neteller gyors regisztráció »

Bankszámla hozzárendelés a NETELLER számlához

A NETELLER -ről egy bankszámlára való utaláshoz ,a bankszámlát hozzá kell rendelni a NETELLER számlához. (bankszámláról történő befizetéshez erre nincs szükség!). A hozzárendelés menete:
1. megadod a bankszámlád adatait,
2. a NETELLER egy kisebb összeget ír jóvá a bankszámládon (ellenőrző utalás),
3. ennek pontos összegét a bankszámládhoz tartozó számlatörténet alapján be kell írnod a NETELLER weboldalán.
Ezt követően a NETELLER jóváhagyja a bankszámládat, amelyet ezután szabadon használhatsz pénzed kiutalására.
A menüben klikkelj az “Account” linkre és azon belül az “Add a bank account” -ra. Ezután megjelenik egy ablak, ahova bekell írnod a bankszámla adataidat.

Neteller bankszámla hozzárendelés
Neteller bankszámla hozzárendelés
  • IBAN Number: a bankszámládhoz tartozó IBAN (nemzetközi bankszámlaszám) azonosító.
  • Bank Name: a bankod neve.
  • City: a számlavezető fiókod városa.
  • Country: a bankod országa (automatikusan a regisztrációkor megadott országot jelöli ki a rendszer).
  • Currency of your Bank Account: a bankszámlád pénzneme.
  • Optional – Bank Phone number: a bankod telefonszáma – nem kötelező megadni.
  • Swift (BIC) Code: a bankod Swift kódja.

Az adatok beírását követően klikkelj a Continue gombra a lap alján. A következő képernyőn nézd át az adataidat; ha minden rendben van, klikkelj a Confirm gombra, ha módosítanod kell, akkor a Change-re, és ha az egészet törölni szeretnéd, akkor pedig a Cancel-re.

A NETELLER ezután jóváírja ( általában 2-5 munkanapon belül )az említett kisebb összeget a bankszámládon.A pontos összeget a havi bankszámlakivonatodon, illetve a netbankos számlatörténetedben találhatod meg, de személyesen a bankfiókodban is érdeklődhetsz. Ha megvan a részedre átutalt összeg, a NETELLER oldalára belépve a baloldali “QuickLinks” menüben kattints a “Verify Bank Account” (bankszámla igazolása) hivatkozásra.

Az ellenőrző utalás ugyanabban a pénznemben fog érkezni, mint amiben a NETELLER számládat vezeted, tehát NEM a bankszámlád pénznemében. Egy példa: eurós a NETELLER számlád, és forintos a bankszámlád. Előfordulhat, hogy a számlatörténetben nem szerepel az euróban beérkezett összeg, csak forintban. Ha sehogyan sem tudod kideríteni a számlavezető bankodnál az eurós összeget, szólj a NETELLER ügyfélszolgálatának (javasoljuk a live chatet), ismertesd a problémát, ezután már el fogják fogadni a pontos forintos összeget is. Vigyázz, ha a honlapon háromszor rosszul adod meg az összeget, zárolják a számlád! Egyébként ha például eurós NETELLER számlád van, 0 és 1 euró között összegű lesz az ellenőrző utalás; a bevitelkor ügyelj arra, hogy a nulla és a tizedespont már ott van, tehát neked csak a tizedespont utáni helyiértékeket kell beírnod.

« Neteller gyors regisztráció »