Moneybookers számla

Miért érdemes hitelesíteni a Moneybookers számlámat?

Ha többet szeretne utalni/kivenni, mint amennyit a számlájához rendelt limit megenged, bankszámlája vagy hitelkártyája hitelesítésével megnövelheti az elutalható keretet.
================================================
"My Account" > "View limits"
================================================

A moneybookers számla egy bankszámla?

Nem, a moneybookers számla nem bankszámla, hanem egy elektronikus pénztárca, amely a pénzösszeget online tárolja és amelynek egyenlege bármikor visszaváltható bankszámla pénzre.

Mennyire biztonságos a moneybookers számla?

Teljes mértékben. A moneybookers működését az Egyesült Királyság Pézügyi Szervezeteinek Felügyelete (FSA) szabályozta. Az FSA szabályzás azt jelenti, hogy a moneybookers köteles eleget tenni minden vagyon-, adósság-, és befektetés kezelésre vonatkozó fogyasztóvédemi és kockázatvédelmi rendelet előírásának.
A moneybookers ugyanazon biztonsági követelményeknek tesz eleget, amelyeknek a banki illetve értékpapír kereskedelmi szolgáltatást kínáló honlapoknak kell megfelelniük. Az Ön bejelentkezése, a személyes adatai és minden tranzakciója nagy biztonságú 128 bit SSL technológiával kerül titkosításra amit a VerySign hitelesít. A monybookers.com a TRUSTe Privacy Programme bejegyzett taja.
Amikor Ön a moneybookers használatával pénzt küld valakinek, a címzett nem szerez tudomást semmilyen Önt érintő érzékeny pénzügyi információról, mint pl. a bankszámlaszáma, vagy hitelkártya száma. Emiatt nem kell aggódnia amikor ismeretlen személyeknek teljesít kifizetést.

Mi történik ha elfelejtem a jelszavamat?

A rendszerünk megkülönbözteti a kis és nagy betűket, ezért először győződjön meg arról, hogy helyesen írta-e be a jelszavát. Pl. ha a jelszava "Chris369" de ehelyett "chris369"-et ír, akkor nem tud hozzáférni a számlájához. Ha elfelejtette a jelszavát kattintson a
"forgotten password" linkre a bejelentkezési oldalon. Ha bármilyen egyéb problémát tapasztal, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálati csoporttal - ehhez látogasson el a "Contact" > "Messaging Centre" oldalra.

Fizetnek valamennyi kamatot a moneybookers számlámon tartott összegre?

Nem, a számláján tartott pénze nem kamatozik.

Hogy tudom megváltoztatni a számlanyitáskor megadott lakcímemet?

Menjen a következő oldalra (lakcímadatait legfeljebb háromhavonta tudja megváltoztatni):
================================================
"My Account" > "Profile" > "Contact Details" > "Edit"
================================================

Megváltoztathatom a moneybookers számlám pénznemét?

Miután a számláját egy bizonyos pénznemben megnyitotta annak megváltoztatása többé nem lehetséges. Az egyetlen kivétel amikor ez megtehető, ha még egyáltalán nem végzett tranzakciókat a számláján. Ha ez a helyzet, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal (Service Department).

Egynél több e-mail címet is hozzárendelhetek a számlámhoz?

Igen, a "My Account" > "Profile" oldalon akár 5 e-mail címet is megadhat. Biztonsági okokból ennél többet azonban nem, és azokat is, amelyeket megad, meg kell erősítenie. Ismét megjegyezzük, hogy tilos egynél több moneybookers számlát nyitnia ugyanazon személynek.

Mi a különbség a személyes (personal) és a vállalati (corporate) Moneybookers számla között?

Ami a díjakat és az általános feltételeket illeti, nincs különbség. Míg a személyes számla a regisztrált magánszemély, addig a vállalati számla a vállalat vagy annak képviselője nevén van. FONTOS azonban, hogy vállalati bankszámláról nem lehet magánszemély Moneybookers számláját feltölteni, mivel ez harmadik fél általi befizetésnek minősül, így tilos.