Moneybookers kifizetés

Hogyan tudok pénzt kivenni a moneybookers számlámról?

Moneybookers kifizetéshez kövesse az egyszerű folyamatot. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "Withdraw Funds" > kövesse az instrukciókat.
================================================
3 lehetőség van:

  • Bankszámlára utalni
  • Csekken megkapni
  • Hitelkártyára utalni

Bankszámlára utaláshoz, hozzá kell adni egy bankszámlaszámot a moneybookers számlánkhoz az "Add" gombbal. Csak saját számla lehet!!!

Miután kiválasztottuk a módot és az összeget. A "next" gombra kattintva kérhetik a születési dátumunkat ellenőrzés képpen.

Az országom szerepel azon országok listáján, ahol a belföldi moneybookers kifizetési mód is lehetséges. Mit jelent ez?

A moneybookers azon országok belföldi bankhálózataival áll kapcsolatban amelyek szerepelnek a belföldi tranzakciókat lehetővé tevő országok listáján. A lehetséges fizetési módokat az ország neve melletti ikonok jelzik. (Pl. belföldi átutalás, banki utalvány (csekk), nemzetközi átutalás, hitelkártya.) A belföldi átutalás és banki utalvány (csekk) előnye a többi fizetési móddal szemben, hogy a legtöbb országban ingyenesen, vagy minimális költséggel teszi lehetővé a pénzküldemények fogadását. Ezért erősen ajánljuk hogy a belföldi fizetési módokat válassza amikor moneybookers számlájáról pénzt szeretne kivenni.

Mi a SWIFT kód?

A SWIFT kód egy 8 vagy 11 karakterből (betűkből és számokból) álló nemzetközi szabvány, amely egyedi módon azonosítja az Ön pénzintézetét. A SWIFT kódot másképpen bankazonosító kódnak is nevezik. A részletekért vegye fel a kapcsolatot bankjával.

Mi az IBAN?

Az IBAN a nemzetközi bankszámlaszám (International Bank Account Number). Ez az Ön nemzetközi tranzakcióknál használatos bankszámlaszáma, amelynek felépítését az Európai Bankszabványok Bizottsága (ECBS) által elfogadott szabvány határozza meg. Minden európai országban vezetett bankszámlaszám konvertálható IBAN számlaszámra. A részletekért vegye fel a kapcsolatot bankjával. Az IBAN maximum 34 karakterből áll.

Mennyibe kerül a moneybookers kifizetés?

Bankszámlára utalással: 1,80 Euro fix díj
Banki utalvánnyal (csekk): 3,50 Euro fix díj
VISA kártyára történő kivéttel: 1,80 Euro fix díj

A bankom közvetítő bankon keresztül fogad nemzetközi utalásokat. Ilyen feltételek mellett is vehetek ki erre a bankszámlára pénzt?

Nem. A Moneybookers nem támogatja a közvetítő bankokon keresztüli utalásokat. A Moneybookers CSAK olyan bankok által vezetett számlákra tud utalni, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a SWIFT rendszerhez.

Magyarországra is indíthatok moneybookers kifizetés csekken?

Igen, a fenti 3,50 Euro díjtétel mellett.

Hogy működik a csekkek beváltása?

Csekket csak olyan bankban válthat be, amelynél Ön számlát vezet. A bank néhány nap alatt teljesíti a fizetési megbízást. Javasoljuk azonban, hogy inkább banki átutalással kérje ki pénzét, mivel ez az egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb megoldás.

Van a moneybookers kifizetésnek felső összeghatára?

A számlájához beállított pénzkivételi limit a felhasználói státuszától függ. Az Önre érvényes limitet bármikor leellenőrizheti. Bejelentkezéskor menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "History" > "View Limits"
================================================
Alapesetben minden számláról 90 napon belül legfeljebb 11.000 euró összértékben lehet pénzt küldeni, illetve kivenni, ezt az összeget azonban lehetőség van megnövelni, amennyiben számláját hitelesíti. Ennek két útja lehetséges (a két mód egyszerre is alkalmazható):
- Számla hitelesítése hitelkártyás befizetés útján (Identity verification by credit/debit card upload): 90 napon belül így 14.000 euróra emelkedik a limit. Az azonosítás a kártyás befizetést követően azonnal megtörténik.
- Számla hitelesítése lakcímigazolás útján (Identity verification by address verification): 90 napon belül így 16.000 euróra emelkedik a limit. Ha ezt választja, akkor a moneybookers egy levelet küld az Ön által megadott címre, mely egy ellenőrző kódot tartalmaz. Ezt a kódot kell megadnia a moneybookers oldalán, ezt követően pedig 2-5 nap múlva automatikusan megnő a limit.

Van a pénzkivételnek minimum összege?

Nincs, a kivett összegnek azonban legalább akkorának kell lennie, hogy fedezze a kivét díját. Emellett egyes bankok meghatározhatnak egy minimum összeget, amely alatt nem teljesítenek bejövő tranzakciókat.

Milyen pénznemben teljesíti a Moneybookers a kiutalást?

A kivétet euróban, USA dollárban, vagy pedig abban a pénznemben tudjuk teljesíteni, amely az Ön által megadott bankfiók hivatalos pénzneme (így ha forintszámlára utalja ki pénzét, akkor forintban). Ha pénzkivétet kezdeményez, akkor a Moneybookers még a tranzakció jóváhagyása előtt feltünteti, hogy mely pénznemben kerül elutalásra az összeg.