Moneybookers pénzküldés

Hogyan tudok pénzt küldeni a moneybookers-szel?

Miután bejelentkezett a számlájához kattintson a "Send Money" fülre és kövesse az útmutatást.

Neve ,akinek pénzt akar küldeni (Recipient's name)
Moneybookers e-mail címe (vagy ha még nincs Moneybookers számlája, akkor az email amivel regisztrálni fog), annak akinek küldeni akar (Recipient's email adress)

A pénzküldéskor ki kell választania, hogy milyen pénznemben és mekkora összeget szeretne küldeni. ( Currency és Amount )

Alatta egy közlemény rovat van, amit nem muszáj írni.
Figyelem! Pénzküldemény indításakor a számlaegyenlegének fedezetet kell nyújtania a küldeni kívánt teljes összegre, valamint a tranzakció díjára!

Mielőtt pénzt küldhetnék, fel kell töltenem a számlámat?

Igen. Először pénzt kell elhelyeznie a számláján. Ennek legegyszerűbb módja a banki átutalás. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "Upload Funds" > válassza a "bank transfer" fizetési módot > megkapja az átutalási megbízáson feltűntetendő banki adatokat.
================================================
Ezután indítsa el számlavezető bankjánál az átutalást. Ne felejtse el feltüntetni a Costumer ID számot az átutalási megbízás közlemény rovatában. Ha számlájára nem banki átutalással kíván pénzt küldeni, nézze meg honlapunkon az egyéb lehetséges fizetési módokat.
Van-e a pénzküldésnek felső összeghatára?
Számlájához az Ön felhasználói státuszától függően van beállítva a pénzküldés felső összeghatára. A jelenleg érvényes összeghatárt a következő módon ellenőrizheti. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "History" > "View limits".
================================================
Alapesetben minden számláról 90 napon belül legfeljebb 1.000 euró összértékben lehet pénzt küldeni, illetve kivenni, ezt az összeget azonban lehetőség van megnövelni, amennyiben számláját hitelesíti. Ennek két útja lehetséges (a két mód egyszerre is alkalmazható):
- Számla hitelesítése hitelkártyás befizetés útján (Identity verification by credit/debit card upload): 90 napon belül így 14.000 euróra emelkedik a limit. Az azonosítás a kártyás befizetést követően azonnal megtörténik.
- Számla hitelesítése lakcímigazolás útján (Identity verification by address verification): 90 napon belül így 16.000 euróra emelkedik a limit. Ha ezt választja, akkor a moneybookers egy levelet küld az Ön által megadott címre, mely egy ellenőrző kódot tartalmaz. Ezt a kódot kell megadnia a moneybookers oldalán, ezt követően pedig 2-5 nap múlva automatikusan megnő a limit.
A vállalkozások hitelesített számláinak nincs felső pénzküldési összeghatára.

Mennyi ideig tart a pénzküldés?

A tranzakciók azonnal teljesülnek. Ha azonban a címzett még nem moneybookers tag, először értesítjük hogy regisztrálja magát a www.moneybookers.com oldalon, hogy átvehesse a részére érkezett pénzküldeményt.

Olyasvalakinek is küldhetek pénzt, aki még nem moneybookers tag?

Igen, az utalás pillanatában a címzett nem kell, hogy moneybookers tag legyen, az email-címére érkezett pénz felvételéhez azonban már regisztrálnia kell.

 

Vissza lehet-e vonni a már teljesített tranzakciót?

Ameddig egy tranzakció függőben van, bármikor visszavonható. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "History" > kattintson a "Cancel" linkre a függőben levő tranzakció mellett.
================================================
Amennyiben a tranzakció már teljesült, a moneybookers nem tudja visszavonni a kifizetést. Ebben az esetben azt javasoljuk, vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a címzettel és állapodjon meg vele a pénz visszaküldéséről.

Mi történik az elküldött pénzzel ha a címzett nem veszi át?

Előírásunk szerint 14 napot követően minden olyan tranzakciót visszavonunk, amelynek címzettje nem jelentkezik a pénzért és az összeget visszahelyezzük a feladó számlájára.

Mennyibe kerül a pénzküldés?

1% max. 0.5 Euro tranzakciónként.

Milyen deviza árfolyamot alkalmaznak, ha a számlámétól eltérő pénznemben kívánok pénzt küldeni, vagy ha a címzett más pénznemben vezeti a számláját, mint én?

Úgy gondoljuk, nagyon kedvező árfolyamokat alkalmazunk. Az Európai Központi Bank naponta közzétett referencia árfolyamait használjuk 0,95%-os árfolyamréssel vételi és eladási irányban egyaránt, ha USD, GBP és EUR közti konverzióra kerül sor. Bármely két másik valuta között ez a rés 1,3%. Az árfolyamrés nem egy rejtett költség, hanem a devizapiac árfolyam ingadozásaiból fakadó kockázatok kivédését szolgálja. A mi árfolyamaink a bankok és a főbb devizakereskedelmi központok árfolyamaihoz viszonyítva nagyon kedvezőek.

Hogyan működik az állandó megbízás?
Ez a szolgáltatás maximális kényelmet nyújt Önnek, ha havi rendszerességgel azonos összegeket kíván küldeni. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"Send Money" > válassza ki a "Schedule Payments / Standing Orders" opciót > kövesse az utasításokat.
================================================

Meg lehet szüntetni az állandó megbízást?
Igen, bármikor. Bejelentkezés után menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "History" > "Manage Standing Orders" > klikkeljen a "Cancel" linkre a megfelelő állandó megbízás mellett.
================================================