Moneybookers feltöltés

Hogyan tudok pénzt küldeni moneybookers számlámra?

1. Lépés: Jelenkezzen be és menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "Upload Funds" > Válassza a "bank transfer" fizetési módot > megkapja átutalási megbízáson feltűntetendő banki adatokat.
================================================
2. Lépés: indítsa el számlavezető bankjánál az átutalást moneybookers számlájára a közölt adatokkal. Ne felejtse el feltüntetni a Costumer ID számát az átutalási megbízás közlemény rovatában. Ha számlavezető bankja internet banki szolgáltatást is nyújt, érdemes online átutalást kezdeményeznie, mert ez gyorsabbá teszi moneybookers számlája feltöltését.
3. Lépés: Az átutalt összeg néhány napon belül megjelenik moneybookers számláján.
Figyelem! A Moneybookers nem terheli meg közvetlenül a bankszámláját, hanem Önnek kell elindítania az átutalást!
A Moneybookers magyarországi bankszámlaszámlája,ahova utalni kell a feltölteni kívánt pénzt:

Moneybookers befizetés
Moneybookers befizetés

Fontos ,hogy a közlemény rovatba beírd a FELHASZNÁLÓI AZONOSÍTÓDAT ,mert körülményes és hosszantartó lesz mire kiderítik ,hogy kinek a MONEYBOOKERS számlájára töltsék fel a pénzt!!!

Nem tudják leemelni a kívánt összeget a bankszámlámról?

NEM! Ha pénzt kíván küldeni moneybookers számlájára, Önnek kell banki átutalást indítania arra a bankszámla számra, amelyet a pénzfeltöltés bejelentésekor megkapott. Az átutalás elindítását követő 2-4 napon belül a pénz megérkezik moneybookers számlájára.

Az országom szerepel azon a listán ahol a belföldi fizetési mód is lehetséges. Mit jelent ez?

A moneybookers azon országok belföldi bankhálózataival áll kapcsolatban amelyek szerepelnek a belföldi tranzakciókat lehetővé tevő országok listáján. A lehetséges fizetési módokat az ország neve melletti ikonok jelzik. (Pl. belföldi átutalás, banki utalvány (csekk), nemzetközi átutalás, hitelkártya.) A belföldi átutalás és banki utalvány (csekk) előnye a többi fizetési móddal szemben, hogy a legtöbb országban ingyenesen, vagy minimális költséggel teszi lehetővé a pénzküldemények fogadását. Ezért erősen ajánljuk hogy a belföldi fizetési módokat válassza amikor pénzt szeretne kivenni a moneybookers számlájáról.

Hogyan tudom hitelkártyáról feltölteni moneybookers számlámat?

 

1. Lépés: Hozzá kell adnia a hitelkártyás fizetési módot a számlája profiljához. Jelenkezzen be és menjen a következő oldalra:
================================================
"My Account" > "Profile" > "List of Credit cards" > "Manage" > "Add" > töltse ki a szükséges információkat.
================================================
2. Lépés: Ezt követi a kártya ellenőrzése (verification). A moneybookers rendszere az Ön által megadott kártyáról leemel egy kisebb összeget (általában 1,01 és 2,99 euró között, a választott pénznemtől függően), majd Önnek a kártyát kibocsátó banktól kapott számlakivonaton meg kell keresnie a moneybookers által leemelt összeget, és azt az Ön moneybookers profil oldalán található "Verify Credit/Debit Card" menüpontban PONTOSAN be kell írnia. A leemelt összeg nem mindig jelenik meg azonnal a számlakivonaton, ezügyben türelmét kérjük.
Amint az ellenőrzés megtörtént, a leemelt összeg meg fog jelenni az Ön moneybookers számláján, a kártyás fizetési mód pedig - legfeljebb a feltöltési limit (upload limit) erejéig - immár használható lesz.

Mennyi ideig tart, amíg a befizetés megérkezik a számlámra?

Banki átutalás: általában 2-5 munkanap attól függően melyik országból indították. Ha olyan országból, ahonnan a belföldi átutalás lehetséges, akkor kevesebb mint 3 munkanap.
Hitelkártya: azonnal
Banki utalvány (csekk): maximum 10 nap

Milyen díjak merülnek fel amikor feltöltöm a számlámat?

Banki átutalással: INGYENES*
Hitelkártyáról: 1,9%*
Banki utalvánnyal (csekk): 0 - 0,50 Euro

* A számlavezető bankja ill. hitelkártya társasága által felszámított díjakat a moneybookers díjai nem tartalmazzák.

Miért nem fogad el a moneybookers közvetlen banki befizetéseket és harmadik fél általi befizetéseket?

NINCS LEHETŐSÉG arra, hogy Ön közvetlenül a moneybookers bankszámlájára fizesse be a kívánt összeget. Ugyancsak NINCS LEHETŐSÉG arra, hogy mást (harmadik személyt) kérjen meg arra, hogy az ő saját bankszámlájáról utaljon át pénzt az Ön moneybookers számlája javára. Ha mégis így tesz, Ön felel azokért a díjakért, amelyeket a bank az összeg visszautalása során felszámít. Az érvényben lévő pénzmosás elleni szabályozások miatt ez alól nincs kivétel.

A BEFIZETETT ÖSSZEGNEK OLYAN BANKSZÁMLÁRÓL KELL SZÁRMAZNIA, AMELYEN AZ ÖN NEVE SZEREPEL!

A fentiekre vonatkozóan mi tekintendő közvetlen banki befizetésnek?

Az, ha Ön személyesen bemegy egy bankfiókba, és közvetlenül a moneybookers bankszámlájára próbál készpénzt befizetni. A fentiek értelmében ez SZIGORÚAN TILOS, a moneybookers nem fogad el készpénzbefizetést.

Mi tekintendő harmadik fél általi befizetésnek?

Az, ha Ön valaki másnak a bankszámlájáról kezdeményez utalást a moneybookers felé, feltüntetve az Ön saját moneybookers ID azonosítóját. Ugyanez vonatkozik azon tranzakciókra is, melynek keretében vállalati bankszámláról kísérelnek meg pénzt utalni magánszemély moneybookers számlájára, illetve olyan utalásokra, amelyek közös bankszámláról származnak, és ahol nem az Ön neve van feltüntetve, mint számlatulajdonos. Ez is SZIGORÚAN TILOS, azaz a moneybookers nem fogad el ily módon kezdeményezett utalásokat.

Vállalati bankszámláról szeretnék pénzt befizetni személyes moneybookers számlámra. Lehetséges ez?

Nem, mivel ez is harmadik fél általi befizetésnek minősül, így TILOS. Ha vállalati bankszámláról szeretne befizetni, akkor ehhez vállalati (company) számlát kell nyitnia a moneybookers oldalán.

 

Milyen pénznemben célszerű kezdeményezni a banki átutalást?

A bankok által felszámolt konverziós díjak elkerülése érdekében javasoljuk, hogy ugyanabban a pénznemben hajtsa végre az utalást, mint ami a moneybookers számlájának a pénzneme.